ACTUEEL

* José doet mee aan de expositie 'Beestenboel' in Galerie Paterswolde.

Vanaf 24 mei t/m 20 juli 2021 bent u van harte welkom bij deze expositie. 

Het blaft, loeit, tjilpt, miauwt en kakelt in de galerie. Een vrolijke beestenboel roept u om te komen kijken. Fluit gerust een wijsje mee, dartel wat rond, roep uzelf vandaag uit tot feestvarken of neem de tijd om alle aanwezigen eens rustig van een afstandje te bekijken.

U kunt van dinsdag tot en met zaterdag bij ons terecht.

Voorlopig kan dat alleen op afspraak: info@galeriepaterswolde.nl.

* In Galerie Steenwijk is van 20 mei t/m 12 juni de expositie "Zevensprong' te zien met werk van José en zes andere kunstenaars. Zij tonen zeven werken met zeven verschillende technieken. Van olieverf tot keramiek, van foto’s tot sieraden: de tentoonstelling laat zeer divers werk zien. 

 


* José doet mee aan de prachtige VTNL-expositie 'ZIJ/SHE', van 1 mei tot 1 augustus te zien in galerie Sophie in Roswinkel. 


Leden van kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo tonen speciaal gemaakt werk naar aanleiding van het gedicht ZIJ van Sophie Mellema.  
Het algemene thema daarin is ‘kwetsbaarheid’. De deelnemende kunstenaars hebben daar, op basis van dit verhalend gedicht, een eigen invulling aan gegeven.

De galerie is onder normale omstandigheden geopend in de weekenden van 14.00 tot 16.00 uur. 

IMG_7966.jpg
José_Geertzen.jpg
jose60x80.jpg

José in het NIEUWS

Jan Mankes Kippetje

6 juli 2020 José deed mee aan 100 jaar Jan Mankes en haar kippetje is één van de 25 werken met de meeste stemmen. Dit schilderij maakt deel uit van de expositie in Eerbeek, eerst in de kerk, daarna bij een ondernemer in het dorp.

Op bezoek in Nijsinghhuis

27 juni 2019 José bezoekt met leerlingen OBS De Westerburcht het  Nijsinghhuis in Eelde (artikel in Krant van Tynaarlo)

Interview Jose Geertzen

25 april 2019 Krant van Tynaarlo: Interview met José in Kleintje Cultuur.

Jonge Rembrandtjes in Eelde

4 april 2019 Basisschool de Westerburcht duikt dit Rembrandt-jaar in de kunst van deze schilder. Vanmiddag gaan de leerlingen van groep 6 zelf kunstzinnig aan de  slag. Juf José Geertzen vertelt hoe en waarom de school dit stuk geschiedenis herbeleeft. Kijk op RTV Drenthe voor dit item.

Tynaarlose Rembrandt

3 april 2019 Wethouder Oetra Gopal krijgt Tynaarloose  Rembrandt' van juf José en kinderen van basisschool De Westerburcht.